Gastouder Elke is een plek waar ieder kind zich thuis kan voelen. Het is een fijne, warme, sfeervolle en huiselijke opvang. Ik vang een kleine groep kinderen op waardoor er genoeg tijd en ruimte is om de kinderen de volledige aandacht te geven die zij verdienen.

Mijn naam is Elke Ruygrok, gediplomeerd voor werken in de kinderopvang (SPW) en ruim 7 jaar professionele ervaring in het werken met kinderen van verschillende leeftijden.

IMG_5597

Achtergrond

Mijn passie voor kinderen begon al jong: Op de Vrije school in Den Haag mocht ik af en toe oppassen op de kinderen van de juffen en de meesters en mocht helpen met kinderpartijtjes organiseren. Op de Middelbare Vrije school in Den Haag bleef ik met veel plezier oppassen op kinderen van verschillende leeftijden. Ik knutselde, kookte en speelde samen met de kinderen. Heerlijk vond ik het mijn enthousiasme over te brengen op de kinderen.

Opleiding

Het was voor mijn omgeving dan ook geen verrassing dat ik de SPW opleiding in Zeist ging doen (Heliant Antroposofisch Sociaal Pedagogisch Werk). Dit bestond uit 1 dag per week naar school waarbij ik veel bij leerde over de antroposofie en het overdragen daarvan aan de kinderen en 3 dagen per week stages lopen. In mijn eerste jaar bij een antroposofisch kinderdagverblijf en in mijn tweede en derde jaar bij een Kinderdagcentrum op antroposofische basis (beiden in Den Haag). Dit was voor mij een mooie leerzame tijd waar in ik mijn eigen manier van begeleiden ontwikkelde met veel aandacht voor het kind.

Werk in de kinderopvang

Na het afronden van SPW ben ik gaan werken in de kinderopvang. Ik heb twee jaar bij een antroposofisch kinderdagverblijf in Den Haag gewerkt als pedagogisch medewerker. En aansluitend heb ik tevens als pedagogisch medewerker bijna 2 jaar gewerkt bij een antroposofisch kinderdagcentrum in Den Haag.

Gastouder Elke

In augustus 2016 ben ik voor mij zelf begonnen als gastouder aan huis bij een gezin met 2 kinderen vanuit mijn bedrijf ‘Gastouder Elke’. Dit is mij en het gezin erg goed bevallen. Vanaf 4 september 2017 heb ik een volgende stap gezet en realiseer ik mijn grote droom: een kleinschalige en huiselijke kinderopvang bij mij thuis. Op de pagina Over opvang bij Gastouder Elke leest u meer over mijn opvang.

cropped-gastouderelkefotometwebsite.jpg

Visie

Ik vind het erg belangrijk de kinderen veel persoonlijke aandacht te kunnen geven en rust te creëren voor de kinderen en hun ouders. Mijn antroposofische achtergrond zet ik hier graag bij in. Sinds jongs af aan heb ik op de Vrije school gezeten. Ik heb daar goed kunnen ontdekken wat ik wilde. Ik wil graag werken met kinderen en die een leuk en mooie ervaring meegeven. Dit zit in kleine dingen: Het voelen van zand, kneden van deeg, het luisteren naar een verhaal. Lekker naar buiten en het ervaren van de seizoenen. Mijn eigen enthousiasme breng ik over aan de kinderen en dit zorgt voor een prettig sfeer. Uw kind mag ontdekken met hart, hoofd en handen

Vanuit uit de Antroposofie staat ieder kind centraal: elk kind is uniek en heeft de gelegenheid zich op zijn eigen tempo te ontplooien en te ontwikkelen. De nadruk ligt op puurheid en echtheid. Dit zie je terug in de materialen: denk aan wol, houd en bijenwas. Kinderen ontdekken met hun zintuigen: ze leren hoe de natuur in elkaar zit en werkt. Vanuit de ruimte voor fantasie en ontdekking ontwikkelt uw kind zich tot creatief zelfstandig denkend persoon.

Het ritme hoort ook zeker thuis bij een antroposofische opvang. Het ritme van de dag, de week en het jaar. Ritme zorgt voor veiligheid vertrouwen, erkenning en het stimuleert het geheugen. De jaarfeesten en het meemaken van de seizoenen hoort bij het jaarritme. De seizoenstafel in de opvang verandert net als de natuur en de jaarfeesten worden passend bij de leeftijden gevierd.

 

Kan ik iets voor u betekenen? Neem Contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Elke Ruygrok

cropped-cropped-logo_groot.jpg